tirsdag den 29. november 2011

Kvædemarmelade.


Kvæde marmelade er kommet på glas til julens gode oste..
Jeg er meget glad for kvæder, de har en meget dejlig aromatisk smag og duft..


Oven på eller ved siden af en italiensk fårost, eller en god skive blåskimmel, kan jeg drømme mig tilbage til julefrokosterne hos min Onkel..

Anne Hjernøe`s kvædemarmelade.
Annemad du ved!

1 kg kvæder
5 dl vand.
500 g rørsukker.
saft og skal af en usprøjtet citron.
Atamon til at skylle glas i.

Kog kvæderne møre i 45 min. Pure kvæderne, jeg gav dem i tur i food processeren, bland med sukker og citron.. Smag til undervejs med sukker og citron.. Hældes på skoldede glas..

Min søster skal have et glas, for hun er også glad for kvæder og de vil kalde de sammer minder frem hos hende..
Gode minder er godt at samle på..

5 kommentarer:

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

det lyder bare godt, jeg har aldrig smagt kvæder og kunne da godt tænke mig at få fingre i sådan nogle. Synes ikke det er noget jeg har set i nogle butikker .....

Citronmoster sagde ...

MMMmmm, det lyder lækker med kvædemarmelade. En herlig drukmås i forrige indlæg :))

Mette Lykke sagde ...

Du har ret, de ses ikke i butikkerne, men i gamle haver er de til at finde..

Kisser Laptern sagde ...

Den er kopieret. Har ellers holdt mig fra kvæder og rønnebær og den slags, fordi jeg troede, der skulle megameget sukker i, men det er jo ikke fordi det er anderledes end "normale" bær.

Onsdagshilsen fra Kirsten

Helle Mikkelsen sagde ...

Det lyder lækkert Mette, jeg har aldrig smagt det kun duftet til frugterne og det er en skøn duft ;o)