onsdag den 29. september 2010

I kloster.


Næstved vandrehjem er et tidligere kloster...
Og det fascinerede mig meget at bo i et kloster, jeg fantaseret meget om hvordan livet er i et kloster, og hvordan søsternes hverdag var..

Det var som om roen stadigvæk gemte sig væggene, selvom der var mange mennesker...
Jeg var på havetur, for at se om de havde efterladt sig spændene urter, men jeg fandt ingen..
Tilgengæld var der et kæmpe stort spisekastanje træ..

I forbindelse med kirkesalen var der to skriftestole, men der var desværre låst, gad vide hvad disse søstrere havde at bekende, dem som levet et roligt liv som de viet til gud og til at hjælpe andre mennesker..

På gangene stod de gamle orgler, min fætter Robert sagde engang det hed en "Salme cykel".
Der er nok blevet trådt i pedalerne, når der skulle synges salmer..

Jeg fik helt lyst til at nynne en selv.

6 kommentarer:

Lene sagde ...

Det må være spændende at gå rundt der. Og snakken er nok gået anderledes højlydt blandt weekendens kvinder end hos søstrene :-)

mette b sagde ...

Det er bare spændende med livet i klostrene. Også selvom der er sket grumme ting også.

Jeg har gået på katolsk skole, der også engang var et kloster. Skolen var smuk, kirken enorm og meget smuk. Vi blev undervist af paterne, præsterne og af almindelige folkeskolelærere.

Det var i de år, jeg skulle konfirmeres og overvejelserne om at konvertere var store, da jeg var meget fascineret af ritualerne og det fællesskab, troen gav. Og der var også plads til os protestanter.

God dag, kære Mette Lykke

Madame sagde ...

Det er sjovt, at vandrehjemmet er et tidligere kloster, Mette - man gyser næsten ved tanken om det isolerede og trivielle liv, nonnerne må have levet.
Sikke smukke billeder du viser!

Annette sagde ...

Dejligt at se, at du er landet godt hjemme på øen, efter et par dage i strikkehimlen. Hvor må det have været dejligt med sådan et par strikkedage i så skønne omgivelser.
En dejlig dag til dig.

Kom så igang sagde ...

Det må være spændende, at bo på et tidligere kloster,jeg kunne god tænke mig, at holde ferie på et kloster i 8 dage med ro uden nutidens bekvemlige-heder. Det ser ud til i har haft nogle dejlige strikke dage.

Maria sagde ...

Ja, jeg har også været der. Det er et ret spænnende sted.