mandag den 31. maj 2010

Strandkålen.

Fra naturens egen køkkenhave frisk og lækker strandkål.

Strandkål vokser på grusede og stenede strandbredde imellem opskyllet tang.. Den vokser i østjylland og på øerne, men er ellers sjældne..Men her på Ærø findes den i store mængder..

Hvis du er heldig og kan finde strandkål, kommer der lige en opskrift på en let strandkåls salat.

Strandkålen renses og skæres fri for blade, skæres i en cm.lange stykker og koges i usaltet vand 25 min.
Løg hakkes fint, tomatpuréen røres med væsken fra gaffelbidder eller ansjoser,løg, hvidløg og de fintsnittet fisk.
Når kålen er mør, vendes det hele sammen og smages til med citron, salt og peber..
Salaten stilles til afkøling i køleskab inden servering..

Serveres med et godt stykke brød.

4 kommentarer:

May Anna sagde ...

Kære Mette Lykke
Jeg var ikke klar over, at strandkål kunne spises,så blev jeg så klog.
De vilde orkideer er meget smukke, du er heldig med den natur Ærø byder på. Og så forstår du at værdsætte/nyde det.
En god aften til dig fra
Gåsebyen

Lavendel sagde ...

Uuuh ja, den er der nu - så lækker, det rene guf. Ved også liiige hvor jeg skal nuppe den! knus til dig og til manden med det dårlige ben!

Helle Mikkelsen sagde ...

Strandkål ... bob bob den kendte jeg ikke, man bliver nu så klog her i blogverden. Man kan faktisk kalde naturen for det store spisekammer, hvis man bare viste hvad man skulle gå efter. Nu er den strandkål noteret i min hukommelse.
Kh Helle

Annette sagde ...

Kære Mette, jeg er med på den med en god, lang og varm sommer indtil engang i løbet af Oktober, men når jeg kigger ud af vinduerne, så er der ikke megen sommer at spore her, hvor alt er tåge og trist.
Sikken en skøn 2. pinsedag I har haft, jeg bliver så glad langt ind i sjælen, når jeg læser om de forskellige blogtræf.
Som Manna vidste jeg heller ikke at det var muligt at spise strandkål, men på den anden side set, hvorfor ikke.
En rigtig skøn dag til dig og din Søren samt de 2 firbenede.