fredag den 23. oktober 2009

Tids rejsen.

I dag var jeg inviteret til kaffe hos Clara som bor længere nede at vejen... Det tager kun 3 minutter at gå der ned, men det som at rejse tilbage i tiden...

Jeg tror jeg har fortalt om frk. Clara før, men vi tager den lige igen..
Clara har boet på den lille gård hele sit liv, det er hendes barndomshjem, og efter forældrenes død, har hun boet der alene. Hun elsker at " gå til spil" altså bingo.. Hun taler ægte Ærøs og hun er en elskelig dame på i 70èrne..

Og i dag skulle jeg så til kaffe visit sammen med damerne fra Kragnæs..
Vi blev taget imod i døren og kom ind i den fine stue, hvor der var dækket op.. Kaffestellet bragte mig tilbage til min mormors hjem, hvor der blev dækket op med et kaffestel magen til..

Vi fik hjemmebagte vafler, med blommemarmelade og stikkelsbær gele, hjemmelavet æblekage med rasp og flødeskum i rigelige mængder... Uha det var godt og kaffen var god og blev skænket op i kopperne af frk.Clara..

Snakken gik lystigt om folk og fæ i den lille by.. Jeg blev næsten helt rundtosset af at følge med.

Efter kaffen blev der ryddet af bordet, og frem kom hvid portvin til de små fine glas og et stort frugtfad, små tallerkner med guldkant og frugtknive...

Præcis klokken seks brød dameren op og og takket for eftermiddagen, de skulle hjem og lave aftensmad...

Jeg kunne ikke lide at tage billeder, så billede er bare et ,der minder om Claras stads stue.

I køkkenet stod et brændekomfur og ovenpå det to gamle gasblus, på bordet ved siden af, stod en gammel gasovn, jeg kan huske dem fra min barndom...

Men jeg må sige, den kan ovn kan bage kager...

Det var en sjov oplevelse, og jeg tænker at jeg må byde de damer på kaffe visit en dag..


10 kommentarer:

Kirsten sagde ...

Jamen er det ikke skønt? Tænk, at der stadig finde sådanne hjem... lyder som om, I har haft en helt fantastisk eftermiddag...

Irene sagde ...

Hvor er det skønt! Det lyder som en virkelig unik oplevelse, og én af de små fine damer, man ikke sådan kommer i kontakt med.

Kom så igang sagde ...

Det er dejlig indlæg du har skrevet Mette,men det er utrolig hun kan blive ved holde fast i den levemåde,hun kan jo ikke undgå, at se, livet omkring hende forandre sig.Jeg synes det må være dejlig at få lov at møde hende,der er mange af den slags damer tilbage.
Kan du og Søren ha en god weekend

Kom så igang sagde ...

Der mangler et "ikke" den sidste sætning

Sonnie sagde ...

Nej, hvor det lyder det bare hyggeligt. Helt "Matador-agtigt".
God weekend.

Pi Andrea sagde ...

Det lyder som en rigtig skøn oplevelse... :o)
-"tidsrejser" kan være mærkværdige...har selv oplevet, i et hus jeg aldrig havde sat mine ben i tidligere, at få en meget klar fornemmelse af at have været der før...spooky... :o)
Men frk. Clara er da bestemt en dame fra en svunden tid... :o)

Madame sagde ...

Det lyder vel nok spændende, ja, det var jo en tidsrejse som du skriver. Tænk at der stadig findes brændekomfurer ...

Lavendel sagde ...

Åååh - det får mig tilbage til Øen. Jeg indføret "Den store Damekaffe" efter en bog jeg havde læst - også med stort traktement OG portvin - vi holdt det i mange år og med flere eller færre deltagere, somme tider kun to og uden kaffe -hihi - men de rigtige damer er nogle seje nogen!

Annette sagde ...

Hvilken vidunderlig eftermiddag du har skrevet om. Dejligt at der stadig findes den slags steder og dejligt at få mulighed for at opleve dem. Jeg fik for nogle år siden bogen "Den store damekaffe" af en veninde, jeg kan genkende den samt fødselsdagene fra min barndom. Tak for kigget tilbage i tiden, Mette.
Jeg har vist ønsket det før, men du får mine ønsker for en god weekend igen.

Vibeke! sagde ...

Det lyder altså hyggeligt, og ligesom i gamle dage.
Skønt, - at det stadig bliver brugt nogle steder.
Det var måske en ide i højhusene, og villakvatererne, for at komme lidt nærmere på sine naboer.
Knus
Vibeke