søndag den 16. august 2009

Salte citroner.



Saltet citroner skulle være en himmelsk oplevelse til fisk, dressing og hvad du ellers bruger citron til.
5 - 10 økologiske citroner, gerne med tynd skal
vand
groft salt
Atamon
lidt rapsolie.
Forarbejde: Vask citronskallerne. Økologiske citroner har ikke fået sprøjtet deres skal!
Del først citronerne i 4 både; derefter deles bådene i halve på den anden led. Pil kærnerne ud.
Vask et glasset grundigt og skyl det i Atamon. Kog et par liter vand og lad det afkøle så man ikke brænder sig på det.
Fremgangsmåde: Læg en håndfuld groft salt i bunden af sylteglasset. . Læg derefter de halve citronbåde tæt sammen. Drys så med et par spiseskefulde salt. Fortsæt således med alle citronerne. Der sluttes af med et par håndfulde salt.
Saften fra citronslagtningen hældes på glasset. Så fyldes glasset op med vand, så alle citroner netop er dækket. Til sidst hældes lidt (½ cm) rapsolie i glasset.
Glasset lukkes, når det er tempereret.
Citronerne skal trække i mindst 3 uger, før de bruges. Kan holde sig i op til et år uden at være i køleskab. Servering: Citronerne bruges med skal "und alles" Citronerne kan for eksempel skæres i mindre stykker og kommes i krydrede retter, for eksempel fra det nordafrikanske køkken. Man kan også bare lade et par stykker citron give smag til en sauce eller en ret kogte rodfrugter. Prøv dig frem! Og så smager de faktisk også rigtig godt naturel i mindre bidder! . Smagen skulle blive sødlig, og den bitre smag er væk.
Jeg skal have citronerne over i et mindre glas.. Men det må blive i morgen.

8 kommentarer:

Janne sagde ...

Kære mette det ser drøn lækkert ud, jeg har selv lavet saltede citroner men har fulgt årstidernes opskrift. DIn opskirft virker nem og lige til jeg vil straks kaste mig over de sidste 3 økologiske citroner jeg har nu skla de også saltes. Hvordan går det med brombærerne? Hvad bruger du dem til?

Irene sagde ...

Hvor er du dog flittig :-)
Og hvor ser de citroner altså spændende ud.

Unknown sagde ...

Det var en rigtig god ide - tak :-)

Madame sagde ...

Det lyder meget spændende, Mette! Jeg har aldrig hørt om saltede citroner før - men det må være et lækkert tilbehør til mange ting. Tak for en spændende opskrift :-)

Mette Lykke sagde ...

Kære Janne.
Ja så lykkes det mig at få de citroner i salt..
De skal kun stå tre uger, og det er godt for utålmodeige sjæle..
Brombørene laver jeg marmelade af, det er super godt..til boller eller pandekager..

Kære Irene.
Uha jeg er ikke så flittig som du tror køre lidt i tomgang fortiden..

Kære Miri.
Nemt og efter sigende lækkert prøv det.

Kære Madame.
Jeg tror det bliver godt, 3 uger er jo ikke længe at vente.

Samtal från min trädgård sagde ...

Altså Mette Lykke! Du må have et skafferi som gör en kok misundelig!
Jeg skal nok også pröve dette recept, alt som ikke behöver stå i köleskab er velkomment.
Ha' en god dag.

Mette Lykke sagde ...

Kære Samtaler.
Ja jeg lider nok af en slags forsynings angst..Griner.

Pernille på 1. sagde ...

Wow Mette Lykke, de der citroner lavede jeg for mange år siden og de var et hit, jeg havde helt glemt det til jeg læste dit indlæg :) de skal laves når jeg har ferie i næste uge.

Mette det gør ikke noget hvis det bliver isvinter i år, jeg tror at du kan klare dig med alt det du har været så flittig med at lave :):) - du kan høre jeg er slet ikke misundelig på dit forrådskammer.

Kan du have en super dag !