fredag den 28. august 2009

Ørepine figne eller ?.


Denne lidt specielle ørepine plante, har snart vokset sig så stort som et træ.. Jeg klipper side skuddene af, så den kan beholde sin anderledes facon..
Jeg har mange aflæggere så hvis du er interesseret i en så skriv en mail...
Kan i fortælle mig om de hedder duft geranium eller duft pelargonier.
Det har været en af mine i diller i år og jeg har 5-6 forskellige slags, de er meget taknemmelig og nemme at passe... Gad vide om de kan stå udenfor i vinter.
Jeg ønsker dig en dejlig fredag.

7 kommentarer:

Pernille på 1. sagde ...

Hej Mette

Jeg har den samme plante som dig, den er meget sjov og det er en pelargonie, geranium og pelargonier er to forskellige ting, de bliver så igen alt efter om det er med eller uden duft. :)

Den kan ikke stå udenfor til vinter, når den første frost kommer så dør den men du kan stille den frostfrit og klippe den den, så skal den komme igen.
Knus

Mette Lykke sagde ...

Tak Pernille. For at du kunne sætte det på plads. Det er lidt at en jungel at hitte rundt i.
Du må have en god fredag.

Madame sagde ...

Hvor er den dog stor og flot, Mette! Og nu kunne Pernille heldigvis opklare mysteriet for os - jeg havde ellers troet, det var en geranium ;o)

Ågot sagde ...

Hej Mette, Forskellen på geranier og pelargonier er ikke så enkel. Rosengeranie (ørepineblomst) er en pelargonie! Gå ind på www.urtegartneriet.dk/portraetter/duftgeranier eller på www.urtehave.dk/ugenskuge52.

Jeg har selv 2 stk. i vindueskarmen - hos mig gror de som død og ..... Jeg er vist på 9. generation. Dejlig nem at "holde" . Kram
Ågot

Manna sagde ...

Wauw, hvor er de flotte og dekorative. Gid man dog havde plads til meget, meget mere. Bl.a en engletrompet, hvor har du mange smukke planter
Og karkludene er så nuttet, gid jeg havde flere hænder, der er så mange dejlige fristelser her i Blogland
En god weekend til dig

Anette sagde ...

Hvor er planten flot. Dejligt du kunne få opklaret hvad den hedder. Knus og god week-end til jer.

Mette Lykke sagde ...

Tak for hjælpen..